Pages

Short vacay ke Melaka (Muzium 3D Magic Art) #Part 1

Salam Jumaat u olls :) 
Amannye hidup harini dapat mc dari doc nak rest cukup2 kat rumah, pergi kerja pun dari tak stress jadi stress tengok muka bos tu. Eh ! Mueehee

Short vacay ke Melaka ni seminggu yg lepas skrg baru nak hapdate. Ekceli takde la plan beria nk dtg sini, sebab I ade bagi tahu hubby I rasa nak pergi jalan2, bercuti sehari due tapi x tau nak g mane. Mule2 reaksi hubby mcm nak tak nak je kan, I pun buat tak tau je lah, tapi dalam senyap rupenye hubby dah siap book hotel okey kat Melaka tu. Konon nk surprise I lettew, last2 terlepas ckp sebab I dok tanya banyak kali nk ajak die jalan2 hahha .

So start dah tau ape lagi dok belek2 goggle dok cari tempat bes kat sana. Ekceli kitorang pernah ke Melaka last year tapi pg sehari je, I pun study Melaka 2 tahun kat sana, mostly tempat sana I dah jejak dgn kwn2 . So mmg kali ni plan nak pg tempat yg tak pernah pg lagi. 

I summary sikit2 je la ye malas nau nk cite pnjg2 berjela kite tgk gmbr aje la ngeh ngeh ngeh ! 
Mcm biasa hari sabtu dalam pukul 9 keluar rumah breakfast nasi lemak dulu. Sampai Melaka dalam tengahri pkul 12 camtu. Hubby tanya 1st tempat ni kite nak ke mana? Lepas je tol melaka tu I terus waze cari 3D Art Muzeum. Yeayy pestime msuk 3D Art, sebelum ni pg langkawi, PD pun tak singgah. Waze je u olss tak yah susah2 bace map terus je jumpe. 


Tiket dewasa RM25, kanak2 tak ingat. So masuk 2 org pun dah RM50. Sebab tak pernah masuk tempat ni redah je lah labuuu, hubby pun okey je.. masa ni tak ramai lg, so bole la bergambar sakan. Tapi kene behave la ye, kalau ade org tengah amek gambar jgn kau pergi redah je, kene tunggu org tu habes baru turn kite. Atau pun pergi kat gambar yg takde org. 



Kat sini ade 2 tingkat, lukisan 3D die hmm not bad lah, setiap gmbr tu die dah letak contoh kt dinding care kite nak amek gambar or idea nak beraksi bagi nmpk real. I ni malu2 orgnye, jadi kite pilih gambar yg senang2 je boleh buat aksi sopann gittuuuu.. 




Masa kitorang turun bawah mak aii dah penuh org, nasib baik la awal sikit tadi klu tak jenuh la menunggu org lain bergambar, tips nye pergi la masa org tak ramai tak de lerr malu2 kucing nk bergambar, kang org ramai dok pakat tgk kite mueheeee... 

Keseluruhannye I bg dlm 6/10 bintang, bole la sape nk pergi tu alang2 nk bercuti Melaka kan, utk bayaran I tak tahu tempat lain camne tp rasenye agk mahal kot. Ade jugak I tengok yg kat PD or Langkawi ade lg gambar yg best & real. I bukan ckp tak bes tao, kan da cakap 6/10 bintang kire oke la tu lebih dari 5 hahahaha. 

Siap bergambar, cari makan, terus balik hotel mandi + solat , kitorang duduk hotel Syaz Meridience dekat area Dataran Pahlawan & Mahkota Parade, area tu mmg byk hotel pilih la mana berkenan,  kire strategik jugak la sebab kalau malas naik kerete susah parking, nak jalan kaki pun boleh dari hotel tu ke mall / tempat bersejarah lain. Cume penat ler sikit, mueehhe. 


Satu malam dlm RM101 plus gst . Jangan ditanya kenapa 2 katil single, dari due pun boleh jadi satu tao ngehngeh!! 

*

*

*

*

Part 2 bakal menyusul .... 





1 comment:

Puan Wawa said...

seronoknya jalan2..")

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign