Pages

Sabtu hari untuk malas2


Happy Sabtuday gaiss (: (:

Korang buat ape hari sabtu? Hari sabtu kan hari utk malas2 hehe. Yeke? Rasanya time hari kerja hari yg malas2 , weekend ni mmg hari rajin, rajin berjalan situ sini. Itu I lah kan, korang semua mesti rajinn setiap hari ye dakk. Mueeheh. 

Takde ape cerita best nk story, ouhh ya baru teringat entry untuk wedding sambut menantu belum start buat lagi, konon nk tempek dekat sidebar tu kan. Nanti2 lah buatt .. haa ayat org suke tangguh keje mcm I mmg cenggituuu... 

Harini sabtu kitorang tak keluar merayap, duduk rumah je, I pun rasa tak berapa sihat, sakit kepala harini, esok Ahad tak tahu lah ke mana, klu dah kaki jalan tu pantang cuti aihhh. Lagipun harini ada event dekat padang tras bentong tu, hubby pun terlibat siap pakai shirt warna hijau pagi2 buta tadi , hijau ye bukan kuning haha. Keje I duduk rumah jee, perabih kan makanan kat rumah. Semalam balik keje rasa nk mkn brownies, hubby pun teringin gak, so beli lah sampai dua brownies kat secret recipe tambah satu kek fruitilicous. Ha tamak sgt kan, konon perut boleh sumbat belaka last2 surrender mkn satu brownies pn da kyg, tgl la lagi dua kek tu dlm peti. Okey mlm ni x makan nasi dah, kite mkn kekk je yee.. 

Tadi bangun2 tido rasa nk mkn nasi lemak lahh, bahan pun semua ada,  lepas mandi letak kain dlm encik mesin sambil tunggu kain siap basuh,  serbu dapur, mcm biasa bwg semua dah siap blend terus je campak dlm kuali dgn cili blend. Masak nasi, goreng ikan bilis, rebus telur, siap ! Tak sampai setengah jam dah boleh mkn.. I suke nasi lemak yg basic, ada telur, sambal, ikan bilis cukup, barulah perfect gituuu.. 


Santai makan sorang2 depan tv, kire breakfast + lunch sekali ni nasi punya main byk. Abaikan biskut raya, itu untuk raya haji punya pulak, muehee. 

Haaa ekecelii kan kitorang nak fly satu tempat ni, kire short vacay or honeymoon la sambil menyelam minum air kan. Tadi done settle tiket pergi balik. Tak saba nye lahaii . I tak pernah naik flight tao seumur hidup, kampung sgt kan haha, hubby pernah naik sekali dulu masa study. Pergi dlm Malaysia je pun tapi eksitednye mak aaii. Okey skrg pn da start buat tabung, kumpul duit kot la boleh korek duit tabung masa tu nak bershopping kat sana ye dak. 


Okelah .. Happy weeekend ! 


1 comment:

zaza zehra said...

wah nak pergi bcuti ke mana tu..hehe sama la xpernah lagi naik kpal trbang....harap2 nti merasa la jgk..

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign